Om oss

Follow us:

Eel Garden's

Russkaya Tsvetnaya Bolonka

Kennel EEL GARDEN´s startade 1981 med uppfödning av Irländsk Röd Setter. Vår första valpkull kom till världen 1983. Numer är det Sussie som mycket framgångsrikt förvaltar våra Irländska Setter-linjer. Mer om det finns att läsa i Historik 1981-2005.

 

Under åren hade vi börjat se fram emot och längta efter en "Liten Hund" men inte hittat någon att falla för. Så en solig vårdag 2014 möter jag, Birgitta, en Bolonka. På en parkeringsplats kommer en liten brun 4-månadersvalp och det sa på bara några sekunder verkligen "KLICK". Det dröjde inte länge förrän den första Bolonkan kom till oss.

 

 

 

Bolonkan kallas ibland "Den Ryska Juvelen" ! och dom är verkligen små juveler. Allt man kan önska finns i denna lilla hund: Bolonkan är: Lättlärd, Följsam, Arbetsvillig, Tillgiven, Trogen, Kärleksfull, Kramgo, Vacker och full av Humor och Glädje. Det man oftast inte önskar sig finns heller inte i Bolonkan: skällighet, hårfällande eller allergiframkallande. Bolonkan Älskar att vara med sin familj på alla de tänkbara äventyr lika mycket som att tillsammans tillbringa tid i soffan och bara njuta av livet. Livet med Bolonka är underbart på så många olika sätt!

 

 

 

 

De allra flesta av våra valpar finns i vanliga familjer med intresse för hundar. Vill du, kan du dessutom ställa ut på utställningar, träna och tävla agility, lydnad, freestyle eller någon annan gren. Bolonkan älskar att lära och göra aktiviteter ihop med sin familj och detta ger en fördjupad dimension er emellan.

Det är vår ambition att hitta just den bästa valpen till varje familj.

 

 

Vi finns strax norr om Stockholm i Roslagens sköna natur.

 

 

Vår målsättning

 

 

 

 

 

 

"Mycket sunda Bolonka med ett välbalanserat och harmoniskt temperament, en stor personlighet och med en korrekt, rastypisk exteriör där ett milt uttryck, silkig päls och fria rörelser väger tungt, och som deltar med glädje i olika aktiviteter"

Foto Marina Kudryavtseva

Kennel Eel Garden - Birgitta, Julia & Sussie - Vallentuna (Stockholm) - Sweden

Stolp Ekeby 7, Vallentuna - info@bolonka-litenhund.com

 

Copyright - all rights reserved